Chiel Damen

Jeugd voetbaltrainer
+31641847141

Mijn naam is Chiel Damen. Ik ben geboren in Zaandam, opgegroeid in Koog aan de Zaan. Ik heb de basisschool de Lindenboom afgerond en ben daarna geslaagd voor mijn HAVO diploma op het St. Michael College. Ik ben opgegroeid in de bloemwijk, waar ik tot mijn tienerjaren heb leren voetballen op het Troelstraplein. In de jaren daarna was ik vaak op straat onder de A8 te vinden. Altijd en overal met een bal onder mijn voet.

Ge├»nspireerd en opgegroeid met het succes van Ajax in de jaren ’90 ben ik altijd erg nieuwsgierig en serieus geweest als het om voetbal gaat. Helaas heb ik zelf mijn kinderdroom niet kunnen verwezenlijken.

Als veldvoetballer heb ik alle selectieteams in de jeugdopleiding van KFC 1910 doorlopen. Daarna heb ik gevoetbald in de selecties van KFC, Fortuna Wormerveer en sc Hercules Zaandam. Vanaf mijn 17e tot 23e speelde ik zaalvoetbal in het eerste elftal van The Counters, waarvan twee seizoenen in de KNVB Topklasse. Sinds dit seizoen ben ik als speler/coach onderdeel van zaalvoetbalclub FC Zaanstad (FC ZS) in de Zaanse Koepel Hoofdklasse.

Als trainer ben ik opgeleid bij KFC 1910. Onder toenmalig Hoofd Jeugdopleiding Peter Hemmen ben ik in 2010 gestart als trainer van de C-junioren (C2). Na twee seizoenen C-junioren en een half jaar A-junioren besloot ik om me volledig te richten op mijn werkzaamheden voor stichting ZSAlliance. Na de oprichting van de ZSAcademy heb ik als trainer/coach meegewerkt aan meerdere projecten, waaronder schoolvoetbal en FC Zaanstad.

In 2015 ben ik bij Fortuna Wormerveer begonnen als trainer van de O8-selectie. Na het behalen van mijn diploma KNVB Juniorentrainer ben ik dit seizoen gepromoveerd tot Hoofdtrainer O7/O8/O9 bij Fortuna Wormerveer. Ik coach de toptalenten van de O9-1. Het geeft mij veel voldoening om mijn eigen ervaring met de jeugd te delen en ze met vernieuwende en creatieve trainingen te prikkelen. De energie die ik erin stop krijg ik er 100% weer uit terug.

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe kennis en ben een voorstander van aanvallend, creatief spel. In samenwerking met jongeren stichting ZSAlliance probeer ik de vergaande straatvoetbal cultuur weer terug te brengen in de voetbal opvoeding van de jeugd.

Met Mixed Groundz ben ik verbonden aan de ZSAcademy. Mijn visie wordt gebruikt tijdens de trainingen en in de begeleiding wordt ik ondersteunt door stagiaires en trainers van de ZSAcademy en Fortuna Wormerveer.